دستگیره

دستگیره

دستگیره

دستگیره

دستگیره

کلمات کلیدی
  • ۰
  • ۰

در میان خودروهایی که اخیرا در داخل به تولید می رسند اتومبیل «دنا» یک خودرویی جدید و با سطحی از امکانات خوب می باشد .

تنها ایرادی  که می توان به خودروی «دنا» گرفت همان قضیه استفاده کردن از پلت فرم قدیمی و پر از اشکال خودروی «سمند» می باشد و همین موضوع برای همه جای سوال می باشد که چرا کمپانی «ایران خودرو» اصرار بر تولید خودروهایش بر سر این پلت فرم دارد.

 شاید اگر به جای برخی از این تغییرات که به نوعی به زور روی اتاق «سمند» سوار شده اند، سعی در تغییر کلی و بنیادی در این اتاق انجام می گرفت نتیجه ای امیدوار کننده تر و آینده نگرانه تر حاصل می شد، چراکه «دنا» نیز همچنان همان اشکالات بزرگ طراحی که در «سمند» وجود داشت را با خود همراه دارد و چه بسا با طویل تر شدن خودرو این مشکلات پیش از پیش خودنمایی کنند.

 اما با این وجود دنا نمایانگر آن است که ایرانخودرو هنوز به فکر تغییر و ارتقا خودروهای خود است که این موضوع در نوع خود نکته ای بسیار خوشحال کننده خواهد بود و می توان امیدوار بود که در آینده ای نزدیک خودروهایی از تولید کنندگان داخلی ببینیم که حداقل بتوان آن ها را در رنکینگ بازار خودرو جای داد. به هر روز علاقه مندان به عالم چهار چرخه های پر زرق و برق، با اشتیاق زیاد در انتظار حضور این جلد جدید برای پلتفرم پژو ۴۰۵ در بازار هستند.

مشخصات فنی دنا

 از دیگر نکات مبهم در پروژه NX7 یا همان دنا، بشخ فنی ان است آنچه در خروجی خبرگزاری های منسوب به ایران خودرو در باره مشخصات فنی این خودرو ذکر شده، آن است که دنا با دو پیشرانه مختلف قابل سفارش خواهد بود پیشرانه اول موتور EF7 یا همان نسل اول موتور ملی است. EF77 موتوری است با ظرفیت ۱۶۴۸ سی سی و پایه گازسوز که طبق ادعای ایران خودرو توانایی تولید ۱۰۵۵ اسب بخار قدرت با گاز و ۱۱۰۰ اسب بخار با بنزین را داراست.

 این موتور که در حال حاظر روی انواع سمند، پارس و رانا قابل سفارش است، در بازار به موتوری نه چندان پرتوان و در عین حال کم مصرف و کم استهلاک اما به شدت پر هزینه و با تعمیرات و نگهداری دشوار مشهور است.

 موتور دیگری که برای دنا در نظر گرفته شده و به احتمال زیاد اولین سری دنا با این موتور به بازار خواهد آمد، موتوری است کاملا جدید که در واقعا همان EF7 اما مجهز به توربو شارژر است. این موتور که فعلا EF7 Turbo نام گرفته، میتواند با سوخت بنزین و گاز در دور موتور ۵۵۰۰، ۱۵۰ اسب بخار را به تولید برساند در ضمن گشتاور ۲۱۵ نیوتون متری آن در دورهای ۲۲۰۰ تا ۴۸۰۰، نوید خودرویی بسیار چالاک و پرشتاب را می دهد.

 طبق یک قرار داد بین ایرانخودرو و(FEV Motorentechnik) برای آموزش متخصصان ایرانی ابتدا موتور EF7 با نظارت ایرانی ها توسط گروه آلمانی F.E.V GmbH تولید می شود، سپس موتور EF7Turbo به عنوان محصولی مشترک طراحی و ساخته می شود و در نهایت موتور EF4 با ظرفیت ۱۴۰۰ سی سی با نظارت گروه آلمانی و توسط ایرانی ها برای خودروهای کوچکتر ایرانخودرو تولید خواهد شد.

 لذا بر خلاف موتور EF7 آلمانی، این موتور دوم که محصول مشترک ایرانی ها و آلمانی هاست هنوز در بازار رونمایی نشده است و مشخص نیست که رویکرد مصرف کنندگان نسبت به آن چگونه خواهد بود. نکتهدیگر اینکه با توجه به نیمه ایرانی بود این موتور، معلوم نیست باید منتظر یک موتور توربوشارژدار پرقدرت و با کیفیت اما با هزینه تعمیرات و نگهداری کم باشیم و یا اینکه موتوری با خطاها و اشکالات رفع نشدنی و فراوان و هزینه های سرسام آور پا به عرضه خواهد گذاشت.

 از لحاظ امکانات و تجهیزات، آنچه ایرانخودرو در مورد دنا ادعا کرده اگر عملی شودف دنا را به واقع باید مجهزترین خودروی داخلی دانست. وجود ایربگ های جلو و جانبی، ترمز ABS با پوستر MBA و سامانه EBD ( توضیع الکترونیکی نیروز ترمز)، میل فرمان جمع شونده حین تصادف، سیستم تهویه اتوماتیک، فرمان الکترونیک، سیستم کمک پارک عقب، مانیتور چند رسانه ای با کنترل روی فرمان، شیشه های رنگی سولار، برخورداری از سیستم مالتی پلکس و امکان تجهیز به سامانه ناوبری ماهواره ای ( GPS ) از جمله مواردی است که علاوه بر تجهیزات دیگر انواع سمند بر روی دنا وجود خواهد داشت.

منبع : سمند

  • ۹۵/۱۲/۱۶
  • mandmse mandmse

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی